La Comissió Salvem el centre aplega ciutadans i ciutadanes de la Garriga preocupats pel futur del centre de la Garriga. Defensem que la reforma proposada no respecta els elements singulars del patrimoni garriguenc, implica una gran despesa econòmica i no ha promogut ni la participació ni el debat. Per això, proposem:


dimecres, 23 de juny del 2010

La Comissió Salvem el Centre envia una queixa formal al Síndic de Greuges

Dimecres 23 de juny al matí, un representant de la Comissió Salvem el Centre lliurarà una queixa formal al Síndic de Greuges, en la qual s'exposa totes les mancances participatives que han existit en el procés de la reforma del centre. La Comissió té la confiança que el Síndic respondrà ben aviat a aquesta queixa.

Exposem alguns dels paràgrafs que conté la carta:

"El jurat el formaven 7 representants del grups polítics que formen el Consistori, dues arquitectes municipals, una arquitecte representant la Diputació, un representant del Col•legi d’Enginyers de Barcelona. El Col•legi d’Arquitectes de Barcelona no va enviar cap arquitecte en representació del Col•legi per estar en desacord amb les bases (S’adjunta carta del Col•legi d’Arquitectes on s’afirma que el plec no complia els requisits mínims), un representant de l’ASIC l’associació comerciants de la Garriga i un representant de l’Agenda 21, ambdós nomenats directament per l’Ajuntament (sense que en els respectius òrgans de govern s’hagi produït una discussió sobre l’assumpte)".

"A començaments del 2010, el govern municipal va passar a ser un govern tripartit perquè el representant del GIG, per discrepància amb la resta de regidors del govern va abandonar el govern passant a l’oposició, quedant el govern en minoria. Aquest regidor ha apostat sempre per la necessitat de fomentar processos participatius a la població".

"La proposta del Projecte de Rehabilitació del Centre -desconstrueix una plaça dura (la plaça de can Dachs) feta fa disset anys, per fer una nova plaça dura incorporant-hi una graderia per espectacles i, elimina el paviment de terra de la plaça de l’Església per pavimentar-ho amb lloses de pedra artificial de color de terra. Darrerament, a començaments de maig, la Fundació Maurí amb una llarga història de protecció del patrimoni arquitectònic i paisatgístic garriguenc va publicar un manifest en publicacions locals i comarcal. Aquest escrit va provocar el naixement d’una comissió anomenada “Salvem el Centre”, la qual ha organitzat una campanya amb el lema “Opció C a la Garriga també”".

"Ens adrecem a vós per tal que pugui intervenir en aquest assumpte, el qual amenaça de provocar un trencament entre la ciutadania i el consistori".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada